Boktjuvarna - Jakten på de försvunna bibliotekenPlundrarna - Hur nazisterna stal Europas konstBroilers - De nya makthavarnaPiraterna - De svenska fildelarna som plundrade

Ken Robinson

Det här är ett av mina absoluta favoriter bland TED-samtalen. Kreativitetsexperten Sir Ken Robinson ställer frågan om skolan idag verkligen stimulerar kreativitet? Eller om den dödar den?

Det är mycket roligare än vad ämnet antyder, kanske mest för att Robinson själv är en helt fantastisk talare.

Publicerad den 26e mars 2008Tillbaka till blogg

Kommentarer

Skriv kommentar
Kommentar av Kennet MelinSkickat den 26e december 2008, 11:33URL: http://-

Lyssnade på honom igår och för mig står det helt klart att skolsystemet, inte bara i Sverige, utan världen över har en kraftig slagsida åt vänster (hjärnhalva). En förklaring är att vi fortfarande badar i det rus, som den materialistiska vetenskapen kom in i, då den detroniserade Gud och själv blev den nya guden.

Hur lång tid det kommer att ta innan skolsystemet inser vikten av att fostra och lära ut genom att balansera mellan "hård-" och "mjukvara"? Låt oss hoppas att det sker ganska snart. För som det är nu tar vi sannerligen inte vara på barnets slumrande kreativa förmågor, förutom de som har en matematisk-logisk och språklig begåvning vill säga, utan vi skapar det Matti Bergström kallar för värdeinvalider.

Ken Robinson är en av de som står för att förändringen kommer att ske.

Kommentar av Tobias WetterskogSkickat den 30e mars 2008, 23:14URL: http://www.deserveit.se

Riktigt intressant föreläsning faktiskt. Den här hamnar bland favoriterna. Extra intressant eftersom jag troligen kommer delta i att sätta upp en utbildning inom kort. Intressant info att ha i bakhuvudet.

Skriv kommentar

Namn och E-postadress šr obligatoriskt. E-postadress publiceras ej.


Webbproduktion: Deserve It - Webbplatsen anvšnder Cookies