Boktjuvarna - Jakten pÄ de försvunna bibliotekenPlundrarna - Hur nazisterna stal Europas konstBroilers - De nya makthavarnaPiraterna - De svenska fildelarna som plundrade

Sista sommaren?

I numret av Bon som finns ute nu har jag skrivit om LHC, vÀrldens största partikelaccelerator som drar igÄng i sommar i Cern utanför GenÚve. Det kan hÀnda vÀldigt mÄnga roliga saker, men en som har givit upphov till lite oro. NÀmligen möjligheten att smÄ svarta hÄl kommer att uppstÄ under processen dÄ tvÄ partiklar snurras upp nÀstan till ljusets hastighet för att krocka.

De flesta experter, liksom Cern, sÀger att de svara hÄlen kommer att implodera. Men det finns de som inte delar den Äsikten. DÀribland den amerikanska matematiklÀraren Walter Wagner och hans kollega Luis Sancho menar att de svarta hÄlen kan komma att expandera och sluka hela jorden till sommaren, enligt New York Times.

Som resultat har de stÀmt bÄde Cern, NSF, Fermilab och den amerikanska energimyndigheten.

Vill du vara pÄ den sÀkra sidan kan du donera pengar till deras rÀttsprocess hÀr: http://www.lhcdefense.org/

Jag Àr mest orolig för att ödet ska snuva mig pÄ min författardebut. FörstÄ vilken otur, nÀr boken ligger tryckt sÄ kommer ett svart hÄl och förstör hela kalaset.

Publicerad den 14e maj 2008Tillbaka till blogg

Kommentarer

Skriv kommentar
Kommentar av stefanSkickat den 16e maj 2008, 08:24

På ett sätt vore det ju kul; man sitter där med ekomüsli i skägget och läser Andreas Malm – bang det är över för att några av EU:s finest gjort bort sig i Cern. Men nu när jag fått barn tycker jag att det vore tråkigt.

Kommentar av EmilSkickat den 16e maj 2008, 07:33URL: http://www.flasarps.blogg.se

ajajaj det låter farligt att leka med. Har de inte sett startrek?

Skriv kommentar

Namn och E-postadress är obligatoriskt. E-postadress publiceras ej.


Webbproduktion: Deserve It - Webbplatsen använder Cookies