Boktjuvarna - Jakten på de försvunna bibliotekenPlundrarna - Hur nazisterna stal Europas konstBroilers - De nya makthavarnaPiraterna - De svenska fildelarna som plundrade

Forum Aid

Snart är nya numret av design- och arkitekturtidningen Forum Aid ute. Jag skrivit en hel del även denna gång i denna finfina tidning. Min vän Martin har för övrigt plåtat omslaget.

Jag har bland annat skrivit om den moderna diktaturens arkitektur. Om hur de gamla diktaturerna ville förmedla makt med sina byggnader medan dagens diktaturer som Kina och Dubai snarare levererar skönhet. Något som är ännu farligare. Hur kan man motstå det?

Har även skrivit en krönika om varför designvärlden bör förbereda sig på ett eget Pirate Bay.

http://www.forumaid.com/

Publicerad den 17e maj 2008Tillbaka till blogg

Kommentarer

Skriv kommentar
Kommentar av AndersSkickat den 24e maj 2008, 10:10URL: http://www.andersrydell.se

Det är mycket intressant. Det är väl en allmän utveckling att upphovsrätt tycks förlora sin rätt på internet, inte bara med musik och film utan även med bilder. Bilder känns nästan allra mest utsatt.

Kommentar av Andy KingSkickat den 23e maj 2008, 17:21URL: http://andyking.blogg.se

Det där blir intressant!
Designvärlden har blivit mycket som Piratebay de senaste år för att Copyright Laws är inte tillräckligt stark, t.ex om man hittar ett bild på nätet utan namn, man kan änvanda den.
Det finns många små företag som vill "spara lite på pengar" och googlar fram verk som de änvändar utan att fråga. Det här hänt mig och många andra konstnärer som jag känner.
Jag blev tipsad om en hemsida som säljade Tshirts med tryck. De hade änvant två av mina illustationer som bakgrund. Jag mailade de direkt, sa att jag såg det, att jag har ett konststudio registrerad på bolagsverket. De tog ner bilderna några dagar senare, men aldrig mejlade tillbaka för att be om ursäkt.

Skriv kommentar

Namn och E-postadress šr obligatoriskt. E-postadress publiceras ej.


Webbproduktion: Deserve It - Webbplatsen anvšnder Cookies