Boktjuvarna - Jakten på de försvunna bibliotekenPlundrarna - Hur nazisterna stal Europas konstBroilers - De nya makthavarnaPiraterna - De svenska fildelarna som plundrade

Susan Blackmore

Såg precis Susan Blackmores föreläsning på TED. Jag har ännu inte läst hennes vida omdiskuterade (och kontroversiella) bok "The Meme Machine". Hennes teori om "Memes" är en slags neodarwinistisk tanke om hur vår kultur utvecklas evolutionärt genom att information/beteenden/mode replikerar sig självt. Tanken om "Mem" föddes först i Richard Dawkins klassiker "Selfish Gene". Blackmores tal, ger en inspirerande, om än partisk, introduktion till ämnet:

Publicerad den 4e juni 2008Tillbaka till blogg

Kommentarer

Skriv kommentar
Kommentar av idaSkickat den 12e juni 2008, 13:40

jag har läst "conversations on consiousness", där sue b. har snackat med alla experter på medvetande. den är lättläst (för hur avancerat det är), ibland rolig och himla intressant. har du läst? om inte, är det ett bra tips.

Kommentar av JuliaSkickat den 8e juni 2008, 11:58URL: http://juliaskott.wordpress.com

Det är ingen garanti för något. Men ok då.

Kommentar av AndersSkickat den 5e juni 2008, 07:59URL: http://www.andersrydell.se

Tja, personerna som skapade PP sitter säkert i publiken. Så...

Kommentar av JuliaSkickat den 4e juni 2008, 19:16URL: http://juliaskott.wordpress.com

Jag reagerar faktiskt mest på att någon varit smart nog att inse att man kan stoppa in PP-bilder I REDIGERINGEN istället för att köra SVT24 och bara filma av.

Skriv kommentar

Namn och E-postadress šr obligatoriskt. E-postadress publiceras ej.


Webbproduktion: Deserve It - Webbplatsen anvšnder Cookies