Boktjuvarna - Jakten pÄ de försvunna bibliotekenPlundrarna - Hur nazisterna stal Europas konstBroilers - De nya makthavarnaPiraterna - De svenska fildelarna som plundrade

Tidsmaskinen

Till skillnad frÄn mÄnga andra har jag inte vÀntat pÄ fotbolls-EM den hÀr sommaren, utan pÄ LHC. VÀrldens fetaste atomkrossare som slÄs pÄ i GenÚve den hÀr sommaren. Det lÄter kanske nördigt, men om man tittar lite nÀrmare pÄ det sÄ Àr det lÄngt mer intressant Àn att sparka pÄ bollar. Det handlar om att kanske, kanske skapa svarta hÄl, öppna maskhÄl till framtiden och upptÀcka andra dimensioner.

Jag har suttit lÀnge och dreglat över bilder pÄ LCH, mÀrkligt nog ser hela bygget, som kostat 6 miljarder dollar, ut lite som en tidsmaskin.

Det har till och med varit lite drama under vÄren dÄ en amerikansk lÀrare har stÀmt projektet eftersom han tror att vÀrlden kommer uppslukas av ett svart hÄl. LÀs hÀr.

Jag skrev en kortare artikel om LHC i förra numret av Bon.

Publicerad den 27e juni 2008Tillbaka till blogg

Kommentarer

Skriv kommentar
Kommentar av AndersSkickat den 15e juli 2008, 19:08URL: http://www.andersrydell.se

Haha, Vad otroligt spännande, önskar jag själv kunde åka dit.

Nja, risken är väl inte så stor. Men meningen är ändå att göra saker som aldrig gjorts förr, så man vet inte...

Osannolikhet är ju sannolikt.

Kommentar av BSkickat den 15e juli 2008, 15:23

Bor i Geneve och har en god vän som är fysiker pa CERN. Han tog med mig ner till exprimenten, 100 meter under jorden.

Jag fick förklarat för mig allt vad denna magiska sak kan göra, det mesta förstod jag inte. Jag gick mest runt och tittade storögd pa alla kablar, sensorer och annat som far de stora exprimenten att se ut som stora konstverk i mosaik. Jag kände mig ganska liten, och ganska ointelligent.

De försäkrade mig om att inget kommer ske med världen, men jag blev inte lugnare när jag hörde att anställda pa CERN har nekats semester i Augusti.

Skriv kommentar

Namn och E-postadress är obligatoriskt. E-postadress publiceras ej.


Webbproduktion: Deserve It - Webbplatsen använder Cookies