Boktjuvarna - Jakten på de försvunna bibliotekenPlundrarna - Hur nazisterna stal Europas konstBroilers - De nya makthavarnaPiraterna - De svenska fildelarna som plundrade

Jnytt och DN

Gratistidningen Jnytt i min gamla hemstad skriver en lokalpatriotisk recension som klagar över att Fredrik Neij får för lite plats i boken (han kommer från Norrahammar utanför Jönköping): "Det är synd, i ett historiskt perpektiv kan det Fredrik och hans kompisar sysslar med förändra oerhört mycket."

Men att boken är: "Sam Sundbergs och Anders Rydells bok är ändå mycket läsvärd. Möjligheterna att stoppa The Pirate Bay granskas på ett kunnigt och intressant sätt."

Efter att ha läst ett par recensioner kan jag redan nu anta att det kommer bli en trend bland kritiker att själva förvilla sig i snåriga argument om upphovsrättens varande och betalningsalternativ.

Det är oundvikligt, men de kunde åtminstonde göra det lite tydligare - inte ännu mer förvirrande som i en anmälning av boken av Dan Jönsson i Dagens Nyheter som skriver en väldigt förvirrande text som man får läsa ett par gånger innan man börjar förstå vad den handlar om. Förutom att han har helt fel i sitt grundargument, att piraterna inte har en politik, så verkar det som om han blandar samman Antipiratbyrån och Piratbyrån.

Det är faktiskt så att det är Dan Jönsson som inte ser det stora politiska perspektivet. Förmodligen för att han själv luras av Piratpartiets egna argument som är en slags antipolitik. Till helgen kommer jag att utveckla "Piratrörelsens" politik i en artikel i Aftonbladet. Nog om detta till dess.

Publicerad den 3e februari 2009Tillbaka till blogg

Ingen har kommenterat denna post šn

Skriv kommentar

Namn och E-postadress šr obligatoriskt. E-postadress publiceras ej.


Webbproduktion: Deserve It - Webbplatsen anvšnder Cookies