Boktjuvarna - Jakten på de försvunna bibliotekenPlundrarna - Hur nazisterna stal Europas konstBroilers - De nya makthavarnaPiraterna - De svenska fildelarna som plundrade

Kristianstadsbladet

Adam Svanell buntar samman oss med Tony Ernst bok "6 miljoner sätt att jaga en älg på" i en recension som överlag är positiv i Kristianstadsbladet:

I första hand är dock "Piraterna" historien om den svenska piratvärlden РPiratbyrån, Piratpartiet och The Pirate Bay. Med utgångspunkt i 90-talets IT-satsningar och "bredband åt alla" beskriver författarna hur Sverige blev fokuspunkt för den internationella fildelningsrörelsen.

Genren är berättande reportage, och boken tycks skriven med new journalism som förebild. Frågan är dock om ens Tom Wolfe eller Gay Talese skulle ha vågat skriva om data-nördar, digitalisering och upphovsrätt. Som grund för en dramatisk historia är det knappast sprängstoff.

Men Rydell och Sundberg lyckas göra spännande läsning av problematiken. "Piraterna" är en fängslande och informativ skildring av en av vår tids stora debattfrågor, och av Sveriges centrala roll i densamma. Som introduktion till ämnesområdet är den utmärkt.

Publicerad den 3e februari 2009Tillbaka till blogg

Ingen har kommenterat denna post šn

Skriv kommentar

Namn och E-postadress šr obligatoriskt. E-postadress publiceras ej.


Webbproduktion: Deserve It - Webbplatsen anvšnder Cookies