Boktjuvarna - Jakten pÄ de försvunna bibliotekenPlundrarna - Hur nazisterna stal Europas konstBroilers - De nya makthavarnaPiraterna - De svenska fildelarna som plundrade

Bra recensioner

Nu har boken recenserats i en majoritet av landets tidningar, möjligtvis dyker det upp nÄgra till i veckan. GÄr vÀl överlag sÀga att recensionerna har varit övervÀldigande positiva. Den enda riktigt negativa dök upp i den inofficella PRO-publikationen Journalisten. Men det kan nog ses som ganska okej. HÀr Àr ett urval av recensioner:

"Det Àr som att lÀsa en rafflande deckare. Anders Rydells och Sam Sundbergs reportagebok 'Piraterna' Àr en pageturner, en skickligt men ÄterhÄllsamt dramatiserad dokumentÀr om ett fenomen som för alltid kommer att förÀndra synen pÄ intellektuellt arbete och hur det ska lönas. [...] Skildringarna av piratrörelsens organiska framvÀxt Àr det allra bÀsta med 'Piraterna'. Anders Rydell och Sam Sundberg har faktiskt skrivit en bok med klassikerpotential."
-Andreas Ekström, Sydsvenskan

"En fantastisk bok. SÄ ren, nykter och tydlig. Och dÀrför otroligt kraftfull. Den Àr redan en del av historieskrivningen"
-Sigge Eklund

"Och en imponerande bok Àr det: initierad, pedagogisk, balanserad, skriven som en thriller."
-Anders Johansson, Aftonbladet

"Det Àr perfekt lÀsning inför det stundande rÀttegÄngsdramat. PÄ lite drygt 200 vÀlskrivna och lÀttlÀsta sidor följer vi hela historien om tillkomsten av svenska PiratbyrÄn (som ett svar pÄ AntipiratbyrÄn), enfrÄgepartiet Piratpartiet och Pirate Bay.[...] Det hÀr Àr helt enkelt en höjdarbok av Anders Rydell och Sam Sundberg som Àr vÀl insatta i Àmnet. De bÄde underhÄller och Àr pedagogiska och trots en del nödvÀndig teknisk beskrivning bör de flesta kunna hÀnga med hela tiden (ordlista finns ocksÄ.)"
-Peter Åkesson, Corren

"Hela den spÀnnande historien om Pirate Bay ges nu ut i bokform lagom till rÀttegÄngen. Boken heter Piraterna (Ordfront) och Àr skriven av journalisterna Anders Rydell och Sam Sundberg. SpÀnnande som en deckare, en lektion i modern teknik och obligatorisk lÀsning för alla de riksdagsledamöter som förra Äret vred sig i moralÄngest över FRA och Ipred."
-Eva Franchell, ledare Aftonbladet.

"Ett riktigt bra reportage. Rydell och Sundberg skriver bÄde effektivt och medryckande."
-Daniel Levin, GP

"NivÄn har efterhand blivit nÄgot bÀttre, och tar nu ytterligare ett kliv uppÄt med Anders Rydells och Sam Sundbergs nyutkomna reportagebok Piraterna. DÀr skildras pÄ ett lÀttillgÀngligt och sakligt sÀtt den svenska fildelarrörelsen och deras motstÄndare. Boken ger en översiktlig bild av var vi befinner oss idag och hur vi hamnade hÀr.[...] Den som tycker att det hÀr med fildelning Àr vÀldigt svÄrt att förstÄ bör lÀsa Piraterna."
-Malte Persson, Expressen

"Rydell och Sundberg lyckas göra spÀnnande lÀsning av problematiken.'Piraterna' Àr en fÀngslande och informativ skildring av en av vÄr tids stora debattfrÄgor, och av Sveriges centrala roll i densamma. Som introduktion till ÀmnesomrÄdet Àr den utmÀrkt."
-Adam Svanell, Kristianstadsbladet

Det Àr vÀlskrivet, intressant och fÀngslade om den vÀrldsomspÀnnande marknad som The Pirate Bay har fÄtt symbolisera(...) Anders och Sam berÀttar om hÀndelserna som ledde fram till den rÀttegÄng som nu startar. De sÀger inte att killarna bakom TPB eller för den delen Piratpartiet har rÀtt, de sÀger inte heller att fildelare Àr av djÀvulen utsÀnda. De berÀttar om vad som hÀnde. Oavsett om vi gillar det eller ej. Det kan aldrig vara fel. Jag tror helt enkelt att de litar pÄ att jag som lÀsare Àger nÄgon sorts intelligensförmÄga som gör att jag sÄ smÄningom kan bilda mig en egen uppfattning i frÄgan. Det kÀnns skönt att fÄ det förtroendet.
-Johanna Ögren, Bokhora

"Anders Rydell och Sam Sundbergs 'Piraterna' Àr ett spÀnnande och djuplodade reportage."
-Fredrik Borneskans, Katrineholms Kuriren

"En intressant reportagebok som ger en bra utgÄngspunkt för den som vill veta mer om fildelning och upphovsrÀtt."
-Jenny Andersson, Hallandsposten

"Fascinerande och omvÀlvande bok"
-Erik Hammar, SmÄlandsposten

"Rydells och Sundbergs bok kunde inte ha kommit mer lÀgligt."
-Alexandra Sundqvist, NSD

Publicerad den 15e februari 2009Senast ändrad den 16e februari 2009Tillbaka till blogg

Ingen har kommenterat denna post än

Skriv kommentar

Namn och E-postadress är obligatoriskt. E-postadress publiceras ej.


Webbproduktion: Deserve It - Webbplatsen använder Cookies