Boktjuvarna - Jakten pÄ de försvunna bibliotekenPlundrarna - Hur nazisterna stal Europas konstBroilers - De nya makthavarnaPiraterna - De svenska fildelarna som plundrade

Desken 24 april

I fredags följde vi upp succén frÄn Deskens första kvÀll med att hÄlla releasefest för Martin Gelins bok Det amerikanska löftet. En ovanligt idealistisk bok för att vara svensk, mÄste jag sÀga.

Kanske beror det pÄ att Martin levt i USA i snart ett decennium. I vilket fall kan den rekommenderas, mest spÀnnande fann jag konfrontationen mellan tvÄ olika sÀtt att se och förhÄlla sig till media, vilket bÄde Obama/Clinton och senare Obama/McCain gav uttryck för. Diskussionen med Martin kom till stor del att handla om det hÀr, han menade att internet var helt avgörande för Obamas framgÄng. Inget nytt egentligen, men Martin ger en nödvÀndig fördjupning.

KvÀllen gav mig Àven möjligthet att lÀra kÀnna framtidens mediaelit. Viggo Cavling, Ika Johannesson, Martin Luuk och Tobias Nielsén rullade vid femtiden in sina babyentourage och som helt tog över stÀllet. 00-talisterna Àr hÀr.

PÄ fredag hÄller vi stÀngt. Men Desken Äterkommer 8 maj.

Publicerad den 27e april 2009Tillbaka till blogg

Ingen har kommenterat denna post än

Skriv kommentar

Namn och E-postadress är obligatoriskt. E-postadress publiceras ej.


Webbproduktion: Deserve It - Webbplatsen använder Cookies