Boktjuvarna - Jakten på de försvunna bibliotekenPlundrarna - Hur nazisterna stal Europas konstBroilers - De nya makthavarnaPiraterna - De svenska fildelarna som plundrade

Future Exhibitions

Under lite mer än ett års tid har jag ingått i ett redaktionsråd på Riksutställningars omvärldsredaktion. Arbetet har varit inriktat på att arbeta fram idéer och uppslag till en framtidsrapport om uställningar, Future Exhibitions. Hur kommer utställningsrummet att utvecklas? Och är det överhuvudtaget ett rum?

I rådet har förutom mig själv Milou Allerholm (konstkritiker DN), Jonas Andersson (Vd Framtidens kultur), Helene Andersson (Historiska museet) och Jonas Runberger (arkitekt) ingått. Hela projektet har drivits av Mårten Janson på Riksutställnignar.

Nu är Future Exhibitions här i form av ett mellanting mellan bok och magasin, otroligt snyggt formgiven. Boken ger en bra insikt i hur främst ny teknik håller på att helt förändra förutsättningarna för att producera och presentera utställningar. Såhär beskriver man själv boken:

Vi intervjuar mediets makthavare och visionärer, letar fram utställningarna som siktar mot framtiden, tittar på innovativ teknik och tar pulsen på morgondagens utställningsmedium, både i och utanför Sveriges gränser.

Finns det museer om 50 år? Och vad är i så fall deras roll? Många kulturinstitutioner runt om i världen brottas med samma frågeställningar: komplexa uppdrag och målgrupper som i allt större utsträckning kräver mer för mindre.

Future Exhibitions presenteras både på engelska och svenska. Du kan beställa den här.

Publicerad den 11e juni 2009Senast šndrad den 12e juni 2009Tillbaka till blogg

Ingen har kommenterat denna post šn

Skriv kommentar

Namn och E-postadress šr obligatoriskt. E-postadress publiceras ej.


Webbproduktion: Deserve It - Webbplatsen anvšnder Cookies