Boktjuvarna - Jakten pÄ de försvunna bibliotekenPlundrarna - Hur nazisterna stal Europas konstBroilers - De nya makthavarnaPiraterna - De svenska fildelarna som plundrade

Desken med Andres Lokko

Onsdag 17 februari: Andres och Lokko

Denna onsdag senarelÀggs Pressklubben Desken, sÄ popfenomenetet som skriver om pop, Andres Lokko, hinner sminka av sig efter förrÀttat vÀrv pÄ Dramaten. FrÄn klockan 22 bjuder vi pÄ exklusiv förhandstitt pÄ böckerna Andres och Lokko - ett 1 800 sidor lÄngt urval av Andres Lokkos bÀsta texter frÄn 1989 till 2009.

Kulturjournalisten Eric SchĂŒldt samtalar med Andres Lokko pĂ„ scen 22:30. Före och efter gör Kristofer Andersson frĂ„n throwmeaway.se en fyra timmar lĂ„ng dj-cover av en Andres-spelning.

Böckerna slÀpps 13 mars av Modernista, men finns att köpa pÄ plats under kvÀllen för 300 kr styck, 500 för bÄda eller i limiterad box för 800. Ta med kontanter.

NÀr: Onsdag 17 februari, kl. 22 (samtalet börjar kl. 22:30)
Var: Bakfickan KÄkens balkong, Restaurang 1900, Regeringsgatan 66, följ mattan.
OSA: Desken Àr öppen för allmÀnheten.

Middagsbord bokas pĂ„ 08 – 20 60 10.
För kontakt eller info rörande Pressklubben Deskens kvÀllar, maila red@pressdesken.se.

Publicerad den 16e februari 2010Tillbaka till blogg

Kommentarer

Skriv kommentar
Kommentar av AndersSkickat den 17e februari 2010, 10:04URL: http://www.andersrydell.se

Hej Unn!

Ja, det är en bra fråga. Det är såklart en typisk anglicism. Idén med "limited" tog fart på 90-talet i främst modekretsar, oftast gällande olika typer av skor. Nu för tiden har det spridits till i princip alla kulturformer, och attraherar väl främst trendängslig medelklass och nördar.

"Limited" signalerar i vilket fall något annat än "begränsad" för målgruppen. Men det är såklart samma sak.

Kommentar av Unn DrandeSkickat den 16e februari 2010, 18:11

En kort fråga: vilken är egentligen poängen med att säga "limiterad" i stället för "begränsad"? För mig, som sakta men säkert närmar mig 50-årsstrecket, känns det som dålig svenska - men jag har kanske missat något.

Skriv kommentar

Namn och E-postadress är obligatoriskt. E-postadress publiceras ej.


Webbproduktion: Deserve It - Webbplatsen använder Cookies