Boktjuvarna - Jakten på de försvunna bibliotekenPlundrarna - Hur nazisterna stal Europas konstBroilers - De nya makthavarnaPiraterna - De svenska fildelarna som plundrade

Almedalen

På måndag bär det av till Almedalen, som blir extra hektiskt i år. Jag deltar med fyra projekt. Har lärt mig av höstens Bokmässa och försökt vara lite måttfull för att hinna med det som Almedalsveckan egentligen handlar om, att träffa människor.

Detta ligger i pipeline för nästa vecka:

TISDAG

Open space om upphovsrätt
Arrangör: Kulturskaparna
Hästgatan 1, innergården
6 juli, 16:30 - 18:00

Hur gör man det enkelt och ekonomiskt överkomligt att använda kultur på nätet på ett sätt som gör att kulturskapare får ersättning för sitt arbete? I ett Open space kommer denna fråga att diskuteras med målsättningen att hitta nya lösningar för användning av kultur på internet.

Deltagare: kompositören Alfons Karabuda, skådespelaren Anna Carlson, bildkonstnären Karin Willén, musikern Jan Granvik och journalisten Agneta Lindblom Hulthén och moderatorn Anders Rydell.

DJ-battle mellan Alliansen och De rödgröna
Tisdag 6 juni, 21:00
Gutekällaren, Stora Torget

Pressklubben Desken anordnar tillsammans med Makthavare.se och Greatness PR ett DJ-battle mellan Gusav Fridolin (MP) och Henrik von Sydow (M). Publiken avgör vem som vinner.

ONSDAG

Kampen om din information på Internet: Integritet och övervakning
Arrangör: Netopia
Onsdag 7 juli, 10:00
Borgen Hästgatan

Integritetsdebatten har fr√§mst r√∂rt statlig √∂vervakning men √∂vervakning utf√∂rs √§ven av privata akt√∂rer i form av filtrering av mail, blockering av webbsidor, kartl√§ggning av anv√§ndarnas intressen. √Ötg√§rder som liknar de som kritiserats n√§r de f√∂rts fram i lagf√∂rslag. √Ąr statliga integritetshot mer allvarliga √§n privata?

Deltagare: Andreas Ekström, Anders Rydell mfl

TORSDAG

Syns man inte s√• finns man inte ‚Äď om mediernas betydelse f√∂r kulturpolitiken
Arrangör: Länsteatrarna i Sverige
Torsdag 8 juli, 14.00-15.30
Bredgatan 10

Bevakas kulturpolitiken på samma sätt som andra politikområden? Går politikerna in i debatten och försvarar sina visioner? Eller är kulturpolitiken inte en arena där det är värt att synas?

Medverkande: Gunilla C Carlsson, riksdagsledamot (S), ledamot i kulturutskottet samt vice ordförande Folkteatern i Göteborg, Malin Krutmeijer, kulturjournalist, Anders Rydell, författare, redaktör för tidningen Konstnären och skribent bl.a. i Aftonbladet och DN, Jasenko Selimovic, riksdagskandidat (FP) och tidigare teaterchef Göteborgs Stadsteater samt Tomas Wennström, Kulturnämndens ordförande Umeå och vice ordförande NorrlandsOperan. Samtalsledare: Gunilla Kindstrand, journalist.

Publicerad den 3e juli 2010Tillbaka till blogg

Ingen har kommenterat denna post šn

Skriv kommentar

Namn och E-postadress šr obligatoriskt. E-postadress publiceras ej.


Webbproduktion: Deserve It - Webbplatsen anvšnder Cookies