Boktjuvarna - Jakten pÄ de försvunna bibliotekenPlundrarna - Hur nazisterna stal Europas konstBroilers - De nya makthavarnaPiraterna - De svenska fildelarna som plundrade

Dawkins Vs Venter

Dags för en sammanfattning. DLD Ă€r en konferens med lite för mycket pengar. Året lista pĂ„ talare var som sagt smĂ„tt fantastisk.

DrömuppstÀllningen var sÄklart den mellan biologen och författaren Richard Dawkins och affÀrsmannen och biologen Craig Venter - det blev inte sÀmre att samtalsledare var Edge-grundaren John Brockman. Tre gubbar som jag förmodligen aldrig ser pÄ scen tillsammans igen.

Samtalet var ganska underhÄllande och tog upp en del pÄgÄende biologibeefar. Bland annat den mellan O.E Wilson och Dawkins om grunderna för selektion i större insektssamhÀllen, dÀr en stor del av populationen Àr steril.

Ni kan lÀsa om det hÀr.

Sedan handlade det om Venters transplantation av kromosomer och försök att skapa syntetiska livsformer och om detta kan vara lösningen pÄ vÀxthuseffekten.

Venters ambition Àr helt enkelt att skapa bakterier som ska kunna Àta upp koldioxid i atmosfÀren. En person i publiken frÄgade talarna om det verkligen var rÀtt att "leka gud och skapa nya livsformer." Dawkins kontrade genast med "Hur kan man leka gud om det inte finns nÄgon gud?"

Man mÄste bara beundra Dawkins poetiska engelska uttal - och naturligtvis att han bar en slips med ödlor pÄ.

Sam och jag hade hoppats att se honom köra orm-dansen pÄ kvÀllen party - men han bangade. IstÀllet var det fd porrkungen och Wikipediagrundaren Jimmy Wales som intog dansgolvet. NÀstan lika bra.

Foto: Sam Sundberg.

Publicerad den 29e januari 2008Tillbaka till blogg

Ingen har kommenterat denna post än

Skriv kommentar

Namn och E-postadress är obligatoriskt. E-postadress publiceras ej.


Webbproduktion: Deserve It - Webbplatsen använder Cookies