Boktjuvarna - Jakten pÄ de försvunna bibliotekenPlundrarna - Hur nazisterna stal Europas konstBroilers - De nya makthavarnaPiraterna - De svenska fildelarna som plundrade

Absolut Machines

Idag presenterade Absolut Vodka sitt senaste kreativa samarbete pÄ PUB i Stockholm, Absolut Machines. Tidigare har Absolut gjort samarbetet med konstnÀrer och designers, men helt i tidsandan har man nu vÀnt sig till tekniker och robotutvecklare. Absolut skriver till och med i sin projektbeskrivning att teknologi Àr "a key driver for contemporary culture".

Absolut Machines bestÄr av tvÄ "robotiserade" verk med fokus pÄ musikskapande. Det ena verket Àr skapat av Dan Pauluska och Jeff Leiberman (bÄde med bakgrund pÄ MIT) och Àr en musikmaskin som man kan interagera med via ljud och video pÄ projektets hemsida.


Dan Paluska och Jeff Lieberman

Det andra projektet var en kör av robotdockor i trÀ (varje med en inbyggd linuxdator). Den stÄr utstÀlld pÄ PUB i tre mÄnader, och lÀt faktiskt helt okej. Bakom kören som kallas Absolut Choir stÄr svenska teknik och kreaktörsgruppen Teenage Engineering.

Besök projektet pÄ absolut.com/absolutmachines

Publicerad den 31a januari 2008Tillbaka till blogg

Ingen har kommenterat denna post än

Skriv kommentar

Namn och E-postadress är obligatoriskt. E-postadress publiceras ej.


Webbproduktion: Deserve It - Webbplatsen använder Cookies