"En matnyttig och hållbar bok som aldrig kommer att gå ur tiden."

Allers

"Vacker och handfast bok."

Gård & torp

"Framför allt handlar boken om hur man gör sitt liv mysigare, den egna maten godare och hemmet mer väldoftande och mer estetiskt tilltalande."

Po Tidholm, Ord&bild


"En handbok för småskaligt odlande och gårdsliv, men lika mycket en drömma-sig-bort-bok för den som börjar tröttna på storstaden."

Kupé


"Jag tycker den här boken är jätterolig. Den ger en introduktion till det mesta man kan vilja producera själv."

Jesper Lindkvist, Meny i P1

Modern självhushållning

Natur & Kultur (2022)


Detta är en självhushållningsbok för 2020-talet. Alva Herdevall och Anders Rydell förenar traditionella metoder med moderna idéer för att visa att en högre grad av självhushållning är möjlig för alla.

I Modern självhushållning får du lära dig biskötselns hemligheter, hur du odlar egna snittblommor och hur du plockar en anka. Hur du gör gin och tonic från grunden, kärnar och syrar smör och rör ihop skovax. Förvandlar mördarsniglar till foie gras och rabarberstjälkar till läskande sommarvin. Och varför inte tillverka hudkräm, kläcka kycklingar och göra din egen filbunke?

I hemmet utanför Uppsala driver Alva Herdevall och Anders Rydell ett självhushåll i liten skala med blomsterodling, köksträdgård, höns, ankor och bin.


Vinnare av Årets måltidslitteratur alla kategorier 2022. 

Vinnare av Årets livsstilslitteratur 2022


"En massiv dokumentation av hur man kan klara sig på egen hand – som vedhuggare, biodlare och tillverkare av smakfull gin och tonic. Bakning, konservering men även höns och växthus gör det möjligt att med enkla medel klara livet inför en oviss framtid."

- Svenska Måltidsakademien. 


Utgiven i följande länder:

Danmark (Turbine förlag)

USA (Black Horse Publishing)


Pressbilder kan laddas ner här.