Moderator


Anders Rydell har 20 års erfarenhet av att moderera och leda samtal inom kultur, litteratur, teknik, politik, kulturpolitik och upphovsrättsfrågor. Han har genom karriären lett och modererat hundratals samtal och kurser, från enskilda intervjuer till heldagskonferenser. Han har bland annat grundat och lett debattklubben Desken och matdebattscenen Skafferiet på Berns. 


Röster från utvärderingar: 


"Anders Rydell var fantastisk !!!"


"Anders Rydell så kunnig och proffsig. Jag är mkt imponerad."


"Utmärkt kursledare mycket kunnig och bra talare."


"Rydell var en utomordentlig moderator. Klar och tydlig bra tempo, kunnig."27 oktober 2022


Perspektiv på konstnärlig frihet


KonstnärsnämndenVad betyder begrepp som konstnärlig frihet, principen om armlängds avstånd och konstens egenvärde, och hur arbetar kulturförvaltningar och kulturmyndigheter med dessa frågor?

Heldagskonferens. Anders Rydell var moderator för dagen. 

26 april 2022


KLYS Kulturens växtkraft 

Moderna museet

Den 26 april 2022 arrangerade KLYS  sin konstnärspolitiska konferens Kulturens växtkraft på Moderna Museet. Anders Rydell var moderator för dagen. 

8 oktober, 2021


Digitaliseringens konsekvenser för konstnärers villkor

Perspektiv på digitaliseringens konsekvenser för konstnärers villkorSeminarium på Konstnärsnämnden, 8 oktober 2021. Moderator: Anders Rydell

Almedalen 2022


Konstnärligt företagande

Kultur i Almedalen


Konstnärsnämnden

Den statliga utredningen Kreativa Sverige presenterar i augusti en 10-årig strategi för främjandet av företagen inom kulturella och kreativa näringar. Utredningen har stor betydelse för konstnärers villkor. Moderator Anders Rydell.

Almedalen 2022

Hot och hat inom scenkonsten

Svensk scenkonst

Hot och hat inom scenkonsten är ett tvåårigt projekt som drivs i samverkan mellan Svensk Scenkonst och Högskolan Dalarna. Moderator Anders Rydell.